Koosje Woudenberg

Mijn naam is Koosje Woudenberg, vrouw van Jakko en moeder van vier kinderen. Ik werk fulltime als allround parketteur bij Gevloerd. Ik heb de Mavo afgerond en heb daarna op de middelbaar technische school (MTS) gezeten. Jaren ben ik werkzaam geweest als administratief medewerker. Tijdens de crisis eind 2012 werd mijn baan weggesaneerd en ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Jakko heeft mij toendertijd gevraagd of ik bij hem wilde komen werken als administratief / verkoop ondersteunende medewerker. Om kennis op te doen van zaken ben ik een aantal maanden mee gaan draaien op klus. Na vijf maanden meld ik Jakko dat ik parketteur wil worden en er niet aan moet denken om weer achter een computerscherm te moeten zitten. En zo draai ik nu al vijf jaar mee op de werkvloer!

In 2013 werd ik de eerste vrouwelijke Bona-gecertificeerde vakvrouw met heel wat kennis rijker. Wat veel mensen niet zien, is dat parketleggen een ongelofelijk technisch vak is. Buiten de vaardigheden en omgang met machines, komt er ook nog een heel stuk technische vakkennis bij kijken. Welke lijm is geschikt, constructiemethodes, verschillende afwerkingen en wanneer pas je ze toe. Ontzettend veel leerstof waarbij je nooit uitgeleerd raakt.

Gelukkig heb ik de beste leermeester die er is, en ja, ik ben natuurlijk bevooroordeeld, maar ik meen oprecht wat ik zeg. Jakko heeft zo ontzettend veel passie, kunde, ervaring en vakkennis van vloeren, dat hij mij heel goed heeft opgeleid tot de allround parketteur die ik nu ben geworden. Af en toe ben ik wat eigenwijs, maar ik heb geleerd dat wanneer Jakko zegt dat iets niet kan of dat ik het beter op een andere manier moet doen, ik dat toch maar van hem aanneem.

Wat mij voldoening geeft? Het mooi maken van het huis van de klant. Ook het schuren van bestaande houten vloeren vind ik superleuk om te doen. Een oude vloer weer nieuw leven inblazen.

Ook ben ik dankbaar voor de waardering die ik krijg van collega’s van het Gilde. Wat een leuke groep vakmensen! Nee, met een ik - doe - maar - wat - mentaliteit kom je niet ver in het Gilde. Deze mannen en vrouwen zijn uiterst serieus met hun vak bezig, zijn behulpzaam en delen hun kennis met elkaar.

Afgelopen drie jaar ben ik werkzaam geweest binnen de organisatie van het NKP. Voor mij is dit het leukste evenement van het jaar waar alle vakidioten van Nederland bij elkaar komen. Het onderlinge respect, de behulpzaamheid, de humor en vooral de onderlinge strijd is zo leuk om te zien! Ik hoop dat ik nog vele edities van dit fantastische evenement mag meemaken.

Meer weten over Koosje Woudenberg?

U kunt mij vinden op LinkedIn en Facebook, via de bedrijfsmail ben ik ook altijd te bereiken.

Waarom kiezen voor Gevloerd?


  • Méér dan twintig jaar ervaring;
  • Lid van het Gilde voor gediplomeerde parketteurs;
  • Top 10 notering op het NK Parketleggen (2015,2016,2017);
  • Zeer brede productkennis;
  • Altijd op de hoogste van de nieuwste trends en producten;
  • Lid van het CBW;
  • VCA-Vol en Bona gecertificeerd vakman – en vakvrouw;
  • Gediplomeerd en gecertificeerd;
  • 1 van de 20 erkende meesterparketteurs in Nederland (elke 5 jaar opnieuw getoetst).


Persoonlijk verder praten over vloerrenovatie of bijzondere vloeren?

Via onderstaande contactformulier kunt u uw aanvraag bij ons doen. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Ons werkgebied

Wij zijn actief in Schagen, Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Amsterdam en alles wat daar tussen ligt. Uiteraard staan we - in overleg - er ook voor open om buiten dit gebied uw opdracht te vervullen.